www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Comunicate de presă COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua Mondială Sănătății, 7 aprilie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua Mondială Sănătății, 7 aprilie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua Mondială Sănătății, 7 aprilie 2013

SLOGAN: „VERIFICĂ-ŢI TENSIUNEA ARTERIALĂ! ELIMINĂ RISCUL DE INFARCT DE MIOCARD ŞI ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL.”

Ziua Mondială a Sănătăţii este o oportunitate pentru întreaga lume de a se concentra asupra unei probleme majore de sănătate publică la nivel global. În acest an Ziua Mondială a Sănătăţii are ca temă Hipertensiunea arterială.

Hipertensiunea arterială este o afecţiune medicală gravă care creşte semnificativ riscurile pentru bolile cardiace şi renale. Deoarece mulţi dintre cei afectaţi de hipertensiune arterială nu au simptome, boala este cunoscută sub numele de "ucigaş tăcut".

Scopul campaniei de informare-educare este de a informa populaţia cu privire la importanţa verificării periodice a tensiunii arteriale pentru a depista precoce hipertensiunea arterială şi a preveni, prin modificarea stilului de viaţă şi tratament medicamentos, apariţia complicaţiilor.

Pentru marcarea acestui eveniment personalul Compartimentului de Evaluare si Promovare a Sănătăţii desfăşoară următoarele activităţi:

 • miercuri, 3 aprilie 2013
  • postarea pe site-ul DSP a unor materiale informative referitoare la Ziua Mondială a Sănătăţii 2013;
 • joi, 4 aprilie 2013
  • activitate de informarea populaţiei din Târgu Neamţ organizată la Farmacia Păduraru, orele 9.00 - 11.00 – măsurarea tensiunii arteriale, determinarea glicemiei, distribuire de pliante;
 • vineri, 5 aprilie 2013
  • activitate de informarea populaţiei din Piatra Neamţ organizată în parteneriat cu Clinica Medicală „Sf. Andrei” şi Şcoala Postliceală Sanitară Piatra Neamţ, orele 8.00 - 10.00, la sediul clinicii medicale – măsurarea tensiunii arteriale, determinarea glicemiei, distribuire de pliante;
  • prezentarea contextului celebrării Zilei Mondiale a Sanatatii (dr. Emanuel Nazaretian) în  cadrul manifestării organizate de Colegiul Medicilor Neamţ „Zilele Medicale Nemţene”, Roman;
 • sâmbătă, 6 aprilie 2013
  • activitate de informarea populaţiei din Piatra Neamţ organizată în parteneriat cu Clinica Medicală „Sf. Andrei” şi Şcoala Postliceală Sanitară Piatra Neamţ, orele 8.00 - 10.00, la sediul clinicii medicale – măsurarea tensiunii arteriale, determinarea glicemiei, distribuire de pliante.

        Copyright © 2004-2020 Direcția de Sănătate Publică Neamț.