www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

În cadrul celei de-a IV- a Conferinţe Mondiale a Femeilor din 1995, ONU a recunoscut faptul că violenţa asupra femeilor este un obstacol pentru atingerea egalităţii, a dezvoltării şi a păcii şi aduce atingeri drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale. 

ADUNAREA GENERALĂ a desemnat ziua de 25 noiembrie drept Zi internationala pentru eliminarea violentei împotriva femeilor şi a invitat guvernele, organizatiile internationale si neguvernamentale să organizeze în această zi activităţi menite să trezească conştiinţa publică în faţa acestor probleme (rezoluţia 54/134 din 17 decembrie 1999).

Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor este o ocazie pentru guverne, organizaţii internaţionale şi organizaţii non-guvernamentale de a sensibiliza publicul cu privire la problematica violenţei împotriva femeilor.

Acesta a fost celebrată în 25 noiembrie în fiecare an începând cu anul 2000.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.