www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului

Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului

Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului

Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului se derulează pe parcursul a  7 zile în fiecare an, între 25 și 31 mai, și încurajează toată Europa să folosească această perioadă de timp pentru a intensifica comunicarea cu privire la problemele cele mai apropiate de inimile oamenilor și pentru a reflecta și a acționa în vederea obținerii unei Europe fără cancer.

Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului a fost relansată în anul 2011 de Asociația Europeană a Ligilor de Luptă contra Cancerului (ECL), ca parte a Acțiunii comune a Uniunii Europene numită „Acțiunea Parteneriatului European împotriva Cancerului (EPAAC)”, cofinanțată de Programul UE pentru Sănătate.

Acestă campanie înlocuiește campania anterioară EWAC care a avut loc în toată Europa între anii 1989 și 2005, coordonată tot de ECL cu implicarea a numeroase ligi membre. În timp ce vechile ediții ale EWAC aveau teme specifice în fiecare an, în prezent campania nu mai are teme specifice. Acest lucru se datorează faptului că s-a evaluat și confirmat în cadrul ligilor că țările preferă să-și aleagă propriile teme.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.