www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Campania Mondială Multi-Anuală „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor!”

Campania Mondială Multi-Anuală „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor!”

Campania Mondială Multi-Anuală „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor!”

Organizația Mondială a Sănătății a lansat în anul 2009 o campanie mondială anuală, adresată personalului medical, denumită “SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena mâinilor”, o extensie a primei campanii mondiale privind siguranţa pacientului, cu debut în 2005. Această acţiune îşi propune să demonstreze angajamentul mondial în acest domeniu prioritar al activităţii medicale și să promoveze ideea că igiena mâinilor este cheia reducerii prevalenţei infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM).

Din anul 2009 până în prezent, 180 de ţări au aderat la mobilizarea mondială şi au demarat campanii de igienă a mâinilor. Campaniile din ultimii ani s-au concentrat pe: igiena mâinilor și combaterea rezistenței microbiene (5 mai 2014); igiena mâinilor în departamentele chirurgicale (5 mai 2016); igiena mâinilor și combaterea rezistenței microbiene (5 mai 2017); igiena mâinilor și prevenirea septicemiei (5 mai 2018).

 

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.