www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Ziua Mondială pentru Sănătate și Securitate la Locul de Muncă

Ziua Mondială pentru Sănătate și Securitate la Locul de Muncă

Ziua Mondială pentru Sănătate și Securitate la Locul de Muncă

28 Aprilie este Ziua Internaţională a Sănătăţii si Securitatii la locul de muncă. Din 2003 Organizaţia Internaţională a Muncii a constatat şi a subliniat necesitatea prevenirii accidentelor şi problemelor de sănătate la locul de muncă cu ajutorul dialogului social şi tripartismului.

Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate in Munca susţine OIM prin lansarea ultimei sale campanii de sănătate la locul de muncă. 28 Aprilie este, de asemenea, ziua in memoriam a muncitorilor din organizaţii. În acest an, tema OIM este determinarea riscurilor şi modele de prevenire într-o lume schimbătoare a muncii, luând în considerare provocările globale actuale şi noul context al securităţii ocupaţionale şi practicii sănătăţii.

Lumea muncii în Europa este dinamică. Nu numai că apar noi pericole şi riscuri , dar, de asemenea, relaţia dintre angajator şi muncitor, forţa de muncă demografică europeană, structura şi modelele muncii sunt într-o continuă schimbare.

Aceste modificări, la rândul lor afectează modul în care securitatea şi sănătatea la locul de muncă sunt  gestionate, la nivel regional, naţional şi internaţional.

Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate in Munca se află în fruntea instituţiilor care pot furniza informaţii actuale şi precise cu privire la aceste aspecte. Printre numeroasele sale publicaţiile  recente au fost mai multe rapoarte privind expunerea la locul de muncă la nanoparticule, conexiunea om-tehnologie şi riscurile emergente, lucrătorii imigranţi, precum şi diversitatea forţei de muncă şi evaluarea  riscurilor.

Lucrările în curs ale Agenţiei includ examinarea impactului problemelor de gen privind siguranţa la locul de muncă şi “locurile de muncă noi”. Globalizarea înseamnă că Europa nu poate aborda aceste probleme de una singură. Acesta este motivul pentru care Agenţia lucrează cu OIM, OMS şi alţi parteneri la nivel mondial pentru a proteja lucrătorii în aceste timpuri de schimbare.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.