www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Comunicate de presă COMUNICAT DE PRESĂ - Precizări privind rujeola și vaccinarea cu RRO (Rujeolă, Rubeolă, Oreion)

COMUNICAT DE PRESĂ - Precizări privind rujeola și vaccinarea cu RRO (Rujeolă, Rubeolă, Oreion)

Având în vedere că în câteva judeţe din România evoluează o epidemie de rujeolă şi concomitent se desfăşoară campanii de vaccinare RRO (rujeolă, rubeolă, oreion),  Ministerul Sănătăţii face precizarea că vaccinul RRO este sigur şi nu există niciun impediment în administrarea sa unei persoane care a fost diagnosticată cu rujeola, deoarece vaccinul va asigura protecţie şi pentru celelalte două boli: rubeolă şi oreion.

Astfel:

  1. Copiii cu vârsta până la 11 luni care au făcut rujeola vor fi vaccinaţi cu doza 1 RRO la vârsta de 12 luni (dar nu mai devreme de 1 luna de la vindecare) şi cu doza a 2-a RRO la vârsta de 5 ani.
  2. Copiii din grupa de vârstă de 9-11 luni care au făcut rujeolă nu vor mai primi doza suplimentară de RRO.
  3. Copiii din grupa de vârstă 1-4 ani care au facut rujeolă vor fi vaccinaţi cu 1 doză RRO la interval de 1 lună după vindecare şi apoi cu doza a 2-a la vârsta de 5 ani.
  4. Copiii din grupa de vârsta de 5-9 ani care au făcut rujeola vor fi vaccinaţi cu 2 doze  RRO la interval de minim 28 de zile între doze; doza 1 se va administra la un interval de o lună după vindecare.

 

Notă: Statistic, un copil are vârsta de 5 ani până în ziua în care va împlini 6 ani.

        Copyright © 2004-2020 Direcția de Sănătate Publică Neamț.