www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Știri În atenția unităților sanitare private! Eliberarea certificatelor medicale tip A5 pentru copiii cu dizabilităţi!

În atenția unităților sanitare private! Eliberarea certificatelor medicale tip A5 pentru copiii cu dizabilităţi!

Vă aducem la cunoștință faptul că la sfârşitul anului 2016 au fost publicate în Monitorul Oficial actele normative privitoare la Copilul cu disabilităţi:

  • Ordinul MMFPSPV/MS/MENCS nr.1985/1305/5805/2016 privind aprobarea metodologiei pentru evaluarea şi intervenţia integrată în vederea încadrării copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap, a orientării şcolare şi profesionale a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi în vederea abilitării şi reabilitării copiilor cu dizabilităţi şi/sau cerinţe educaţionale speciale - Publicat în: Monitorul Oficial Nr.1019 din 19 decembrie 2016
  • Ordinul MS/MMFPSPV nr.1306/1183/2016 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap şi a modalităţilor de aplicare a acestora - Publicat în: Monitorul Oficial Nr. 994 din 9 decembrie 2016.

Aceste acte normative precizează atribuțiile, competenţele şi obligaţiile sistemului medical în acest domeniu. 

Documentele sunt publicate în secțiunea Informații utile - Certificate medicale tip A5 pentru copiii cu dizabilităţi, unde pot fi găsite şi Lista unităţilor sanitare din judeţul Neamt abilitate să elibereze certificate medicale copiilor cu dizabilităţi, modelul de Certificat A5 care trebuie eliberat de unitatea sanitară abilitată în urma consultului medicului specialist, precum şi modelul de Solicitare a abilitării unei unități  sanitare private  să elibereze certificate medicale tip A5, gratuit, pentru copii cu dizabilităţi.

        Copyright © 2004-2019 Direcția de Sănătate Publică Neamț.