www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Știri Cursuri de formare profesională în meseria de Mediator Sanitar, septembrie - decembrie 2022

Cursuri de formare profesională în meseria de Mediator Sanitar, septembrie - decembrie 2022

Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN este o organizație nonguvernamentală din România, înființată în luna august 2007, care are ca principale arii de interes analiza, dezvoltarea si implementarea de programe/proiecte destinate incluziunii sociale a membrilor comunităților vulnerabile, cu focus pe comunitățile de romi. Totodată, SASTIPEN este implicată activ în procesul de susţinere a activităţii de Mediere Sanitară şi este acreditată ca furnizor de formare profesională în meseria de Mediator Sanitar, cod COR 532901, curs cu durata de 720 de ore.

Conştienţi de necesitatea de a asigura personal calificat în meseria de Mediator Sanitar care să activeze la nivel comunitar în conformitate cu HG. 324 din 23 mai 2019 pentru aprobarea Normelor Metodologice privind organizarea, funcţionarea şi finanţarea activităţii de Asistenţă Medicală Comunitară şi OUG. nr. 18/2017 privind Asistenţa Medicală obligatorie, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2017, organizaţia SASTIPEN îşi propune să vină în sprijinul Mediatoarelor Sanitare active în reţeaua de Asistenţă Medicală Comunitară şi care nu îndeplinesc condiţia obligatorie de a avea o diplomă de calificare, curs de 720 de ore.

Asociaţia Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN, contractată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în calitate de furnizor de servicii de formare profesională în meseria de Mediator Sanitar, în cadrul proiectului „Consolidarea reţelei naţionale de furnizori de îngrijiri primare de sănătate pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, copii şi adulţi (inclusiv populaţia vulnerabilă)" din cadrul Programului „Provocări în sănătatea publică la nivel european'', va organiza în perioada septembrie - decembrie 2022, cursuri de formare profesională în meseria de Mediator Sanitar, cu durata de 720 de ore, pentru un număr de 170 de femei din judeţele Dolj, Gorj, Suceava, Botoşani, Neamţ, Călăraşi şi Giurgiu. în acest grup ţintă sunt incluse şi Mediatoarele Sanitare angajate la nivel de APL şi care nu au diplomă de calificare în meseria de Mediator Sanitar conform legislaţiei în vigoare.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.