www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Știri 22-26 aprilie 2014, Săptămâna Europeană a Vaccinării 2014

22-26 aprilie 2014, Săptămâna Europeană a Vaccinării 2014

22-26 aprilie 2014, Săptămâna Europeană a Vaccinării 2014

Între 22 și 26 aprilie 2014 se desfășoară Săptămâna Europeană a Vaccinării, ce promovează importanța imunizării active de-a lungul întregii vieți, adică de la vârsta de sugar și până la senectute.

În fiecare zi, campania va fi centrată pe o anumită grupă de vârstă – în 22 aprilie pe importanța vaccinării în copilărie, în 23 aprilie pe rapelurile și vaccinarea antiHPV efectuate adolescenților, în 24 aprilie pe rolul imunoprevenţiei înaintea călătoriilor în zone endemice, ca și pe rapelurile necesare adulților, iar în 25 aprilie, pe necesitatea vaccinării la vârsta a III-a.

Campania îşi propune să crească acoperirea vaccinală în țările europene, prin conștientizarea populației cu privire la importanța imunizării. Acest scop este cu atât mai important, cu cât în acest an, sunt prioritare eliminarea rujeolei și rubeolei până în 2015 și menținerea statutului de „polio-free” în Europa.

Campania europeană este corelată cu Săptămâna Mondială a Imunizării (din 24-30.04.2014), centrată pe sloganul: „Ești la curent cu ultimele informații despre vaccinare?”, ce pune accentul tot pe educația comunității în privința acestei metode preventive, printre cele mai de succes introduse vreodată. Prin alegerea acestei teme, oamenii sunt încurajaţi să afle ce vaccinuri sunt disponibile şi să-şi completeze statusul vaccinal în funcţie de necesităţi şi de vârstă.

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.