www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Evenimente 28 APRILIE - ZIUA MONDIALĂ PENTRU SĂNĂTATE ŞI SECURITATE LA LOCUL DE MUNCĂ

28 APRILIE - ZIUA MONDIALĂ PENTRU SĂNĂTATE ŞI SECURITATE LA LOCUL DE MUNCĂ

În fiecare an, pe 28 aprilie este marcată Ziua Mondială pentru Sănătate şi Securitate la Locul de Muncă. Din anul 2003, Organizaţia Internaţională a Muncii sărbătoreşte această zi, evidenţiind prevenirea accidentelor şi îmbolnăvirea la locul de muncă. Anul acesta, tema o reprezintă riscurile emergente şi modelele de prevenire în domeniul muncii aflat in schimbare, analizând actualele provocări la nivel mondial şi noul context al practicii în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.

Cu această ocazie pe data de 28 aprilie 2010 se lansează Campania europeană pentru locuri de muncă sănătoase dedicată întreţinerii în condilii de siguranţă, 2010-2011 şi noul web-site al acesteia.

Campania europeană „Locuri de muncă sănătoase” este organizată de Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă in cooperare cu statele membre şi preşedinţia Uniunii Europene.

Premiile Europene pentru Bune Practici se înscriu în cadrul principalelor activităţi realizate pentru susţinerea campaniei, fiind organizate în mod special pentru a identifica exemplele de bune practici referitoare la securitatea activităţilor de întreţinere.

Scopul premiilor este de a demonstra, prin exemplificare, beneficiile respectării bunelor practici de securitate şi sănătate în muncă tuturor angajatorilor şi angajaţilor, intermediarilor, inclusiv partenerilor sociali, specialiştilor şi practicienilor din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi altor factori interesaţi care acordă asistenţă şi informaţii la locul de muncă din întreaga Europă.

Intreprinderilor/organizaţilor selectate li se va recunoaşte rolul în îmbunătăţirea condiţiilor de muncă din Europa. În plus un reprezentant al întreprinderilor/organizaţiilor selectate va fi invitat la Ceremonia de Decernarea Premiilor Europene în primăvara anului 2011, iar exemplele vor fi prezentate într-o broşură a Agenţiei care va avea o amplă distribuţie în Europa şi va fi prezentată pe site-ul web al Agenţiei Europene pentru Sănătate şi Securitate în Muncă.

Premiile se vor acorda pentru două categorii: pentru locurile de muncă cu mai puţin de 100 de angajaţi şi pentru cele cu 100 sau mai mulţi angajaţi.

Informaţii suplimentare despre campania europeană se găsesc la adresa: http://osha.europa.eu/ro/campaigns.

Mai multe informatii despre acest eveniment

« Aprilie 2020 »
Aprilie
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

        Copyright © 2004-2020 Direcția de Sănătate Publică Neamț.