www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Comunicate de presă COMUNICAT DE PRESĂ - Centre de permanență

COMUNICAT DE PRESĂ - Centre de permanență

Având în vedere apariția în mediul on-line a unui articol postat de „Ziar Piatra Neamț” intitulat „PNL închide 60% din centrele de permanență din Piatra Neamț și alte zeci în comunele din Neamț”, apreciem că se impune a lămuri opinia publică cu următoarele:

Încă de la jumătatea lunii octombrie 2019, se află în dezbatere la nivelul Ministerului Sănătății un proiect de ordin de modificare și completare a Ordinului nr. 697/112/2011 din 25 mai 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice cu privire la asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă.

Față de acest proiect, Ministerul Sănătății, a solicitat în teritoriu o serie de date legate de centrele de permanență din județ privind:

  • harta cu distribuția centrelor de permanență din județ, cu marcarea localităților arondate;
  • pentru cazurile în care în mediul urban sunt organizate mai mult de un centru de permanență, harta cu distribuția centrelor de permanență cu arondarea populației/cartierelor;
  • proiectul de comasare și reorganizare a centrelor de permanență, astfel încât în mediul urban unui centru de permanență să i se atribuie 30.000 locuitori, iar unui centru în mediul rural să i se atribuie 5.000 locuitori.

În acest moment se analizează la nivel local activitatea tuturor centrelor de permanență din județ, astfel încât să se identifice cele mai bune soluții pentru asigurarea în continuare în condiții optime a asistenței medicale specifice acestui tip de unități sanitare, populația județului neavând de suferit.

        Copyright © 2004-2020 Direcția de Sănătate Publică Neamț.