www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Comunicate de presă COMUNICAT DE PRESĂ - Campania de vaccinare antigripală din sezonul 2020-2021, actualizare

COMUNICAT DE PRESĂ - Campania de vaccinare antigripală din sezonul 2020-2021, actualizare

În 17 noiembrie ac., in cadrul programului de imunizare antigripala pentru sezonul 2020-2021 Direcția de Sănătate Publică Neamț a primit o nouă tranșă de vaccin antigripal:

  • 16.920 de doze de Influvac tetra,
  • 3.150 doze de Vaxigrip tetra.

Pentru sezonul epidemic 2020-2021, DSP Neamț a solicitat 101.241 de doze de vaccin antigripal, din au fost recepționate 50.350 doze. În stoc, la medicii de familie si in DSP Neamț sunt 22.265 doze.

Au fost administrate 28.085 de doze, din care 4.832 în ultima săptămână. Nu au fost raportate reacții adverse după vaccinările efectuate.

Campania de vaccinare antigripală gratuită se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unitățile sanitare cu paturi și urmărește reducerea îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Sunt imunizate persoanele din grupele cu risc ridicat de îmbolnăvire: cele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Centrului European pentru Controlul Bolilor.

În sezonul 2020-2021 se utilizează vaccinul Vaxigrip tetra - recomandat pentru profilaxia gripei la adulți si copii cu vârsta de peste 6 luni și vaccinul Influvac Tetra - indicat la adulți şi copii începând cu vârsta de 3 ani. 

Vaccinarea antigripală în fiecare an, este cea mai eficientă măsură de prevenire împotriva gripei sezoniere.

Vaccinarea trebuie, în mod ideal, efectuată în fiecare an începând de la mijlocul toamnei. În funcție de tipul de  virus care circulă în fiecare an, sezonul de gripă în general durează din octombrie până în luna mai.

Virusurile gripale sunt în continuă schimbare și nu este neobișnuit să apară în fiecare an noi virusurile gripale.

        Copyright © 2004-2021 Direcția de Sănătate Publică Neamț.