www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Ziua Mondială a Sănătăţii Orale 20 Martie 2017 - Ziua Mondială a Sănătăţii Orale ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII ORALE - 20 MARTIE 2017
Informaţii utile
 

ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII ORALE - 20 MARTIE 2017

ZIUA MONDIALĂ  A SĂNĂTĂŢII ORALE - 20 MARTIE 2017

Slogan: Fii inteligent! Păstrează-ţi zâmbetul sănătos întreaga viaţă!

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, sărbătorită pe 20 martie 2017, Federaţia Internaţională a Dentiştilor (FDI), subliniază, prin tema "Fii inteligent! Păstrează-ţi zâmbetul sănătos întreaga viaţă!"  importanţa menţinerii unei sănătăţi orale bune pe tot parcursul vieţii, din copilărie până la vârste înaintate.

Campania pune accent pe deciziile inteligente pe care oamenii le pot lua cu privire la sănătatea orală pe tot parcursul vieţii, prin adoptarea măsurilor preventive - o bună igienă orală, controale dentare regulate - şi prin autocontrolul factorilor de risc implicaţi în apariţia afecţiunilor orale - fumat, alcool, consum de zahăr etc.

În ciuda marilor progrese în domeniul sănătăţii orale a populaţiei la nivel mondial, problemele privind sănătatea orală rămân în continuare importante în multe comunităţi din întreaga lume – în special în rândul grupurilor defavorizate din ţările dezvoltate şi în curs de dezvoltare.

Conform OMS, 90% din populaţia lumii suferă în cursul vieţii de afecţiuni orale şi multe dintre acestea ar putea fi evitate prin programe de prevenţie, detecţie şi tratament, finanţate de guvern, asociaţii şi societăţi de promovare a sănătăţii.

Cariile dentare reprezintă o problema majoră de sănătate orală în ţările industrializate, afectand 60-90% dintre elevi şi marea majoritate a adulţilor şi au o prevalenţă crescută în mai multe ţări din Asia si America Latina, în timp ce majoritatea ţărilor africane par sa fie mai puţin afectate. Neglijate şi netratate la timp, ele pot fi punctul de plecare a unor probleme grave de sănătate a organismului.

Mesaje cheie

  • Fii inteligent! Păstrează-ţi zâmbetul sănătos întreaga viaţă!
  • Toată viaţa un zâmbet sănătos!
  • Ai grijă de dinţii tăi!
  • Obiceiuri sănătoase pentru dinţi sănătoşi
  • Sănătatea începe cu cavitatea orală
  • Dinţi sănătoşi pentru un organism sănătos
  • Familia mea are dinţi sănătoşi
  • Dantură sănătoasă, corp sănătos

        Copyright © 2004-2019 Direcția de Sănătate Publică Neamț.