www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Ziua Internaţională a Radiologiei 8 noiembrie 2019 - Ziua Internaţională a Radiologiei COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua Internaţională a Radiologiei, 8 noiembrie 2019
Informaţii utile
 

COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua Internaţională a Radiologiei, 8 noiembrie 2019

COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua Internaţională a Radiologiei, 8 noiembrie 2019

Slogan: „Să sărbătorim împreună! - Imagistica Sportivă – o mână întinsă noilor recorduri!”

Ziua Internațională a Radiologiei este un eveniment organizat anual cu scopul de a crește nivelul de conștientizare asupra rolului radiologiei în cadrul unor îngrijiri de sănătate sigure, precum și pentru a îmbunătății înțelegerea rolului pe care medicii ra-diologi și tehnicienii îl joacă în cadrul procesului de acordare a îngrijirilor de sănătate.

Ziua de 8 noiembrie, zi în care în anul 1895 Wilhelm Conrad Röntgen a descoperit existența razelor X, a fost aleasă ca o zi de conștientizare și acțiune pentru informarea populației cu privire la:

  • potenţialul medical şi ştiinţific al imagisticii medicale;
  • rolul esenţial al radiologilor şi al imagiştilor în cadrul echipei medicale;
  • standardele educaţionale şi profesionale crescute solicitate personalului care lucrează în domeniul imagisticii medicale.

Campania are ca scop evidenţierea rolului esenţial pe care specialiştii din domeniul imagisticii îl joacă în detectarea, diagnosticul şi managementul bolilor musculo-scheletale, aceştia contribuind la creşterea calităţii tratamentului acestor pacienţi.

Cu acest prilej, promovăm sloganul campaniei mondiale „Să sărbătorim împreună!” şi sloganul campaniei naţionale „Imagistica Sportivă – o mână întinsă noilor recorduri!”.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Radiologiei în judeţul Neamţ se organizează următoarele acţiuni:

  • transmiterea materialelor informative pe această temă primite de la INSP București către reţeaua de mediatori sanitari/asistenţi medicali comunitari din judeţ şi reţeaua de medicină de familie prin intermediul poştei electronice;
  • tipărirea și distribuirea de postere specifice temei în unităţi medico-sanitare şi asistenţilor medicali comunitari;
  • postarea pe site-ul DSP Neamţ și pe pagina de facebook a compartimentului a comunicatului de presă și a unor materiale grafice (infografic, poster, pliant).

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii.

        Copyright © 2004-2020 Direcția de Sănătate Publică Neamț.