www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Proiecte „Tăria bună doar la caracter”

„Tăria bună doar la caracter”

„Tăria bună doar la caracter”

proiect local de prevenire a consumului de alcool şi produse „etnobotanice” în rândul elevilor de liceu

I. Scopul:

Sensibilizarea si informarea elevilor cu privire la riscurile abuzului de alcool, consumului de alcool la volan si a produselor „etnobotanice” din cadrul Colegiului National „Petru Rares”  Piatra Neamt

II. Grupul ţintă:

Grupul tinta: elevii din clasele a XI-a si a XII-a din cadrul Colegiului National „Petru Rares” Piatra Neamt.

Beneficiari directi:  elevi, profesori diriginti si profesori de educatie fizica.

III. Participanţi la proiect:

AGENTIA NATIONALA ANTIDROG – CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE SI CONSILIERE ANTIDROG NEAMT

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA NEAMT

COLEGIUL NATIONAL „PETRU RAREȘ” PIATRA-NEAMȚ

IV. Rezumat:

Proiectul îsi propune sensibilizarea si informarea elevilor din clasele a XI-a și a XII-a din cadrul Colegiului National „Petru Rares” Piatra Neamt, cu privire la riscurile abuzului / consumului de alcool si consumului de produse „etnobotanice” pe parcursul a ( 3 ) 4 ore de informare cu fiecare clasa de elevi.

În cadrul activitatilor cu elevii vor fi abordate atât implicatiile medicale, psihologice si sociale ale abuzului de alcool / consumului de alcool la volan dar si riscurile consumului de substante „etnobotanice”.

De asemenea, elevii vor primi informatii despre modul în care presiunea grupului si publicitatea influenteaza individul ceea ce îi va ajuta pe elevi sa adopte un comportament si stil de viata sanatos.

Noutatea pe care o aduce proiectul consta în organizarea unor activitati cu caracter practic – demonstrativ care presupun implicarea tinerilor în parcurgerea unui traseu de coordonare vizual – motrica purtând ochelari de simulare a starii de ebrietate (o alcoolemie între 1,3 si 1,5 ‰) pentru a observa cum afecteaza alcoolul perceptia individului.

De asemenea, în cadrul proiectului elevii vor primi pentru familiile lor materiale de informare despre riscurile consumului de alcool, realizate în cadrul campaniei antialcool „Pune cartile pe masa” implementata de Agentia Nationala Antidrog, precum si materiale de prevenire realizate de Directia de Sanatate Publica Neamt – Compartimentul de Promovare a Sanatatii.

 

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.