www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Educație pentru sănătate Campanii Informare-Educare-Comunicare Arhiva Campanii Informare-Educare-Comunicare 2018 Campania de IEC „Promovarea importanţei vaccinării ROR”, 2018 Campania de IEC „Promovarea importanţei vaccinării ROR”, 12 noiembrie - 16 noiembrie 2018

Campania de IEC „Promovarea importanţei vaccinării ROR”, 12 noiembrie - 16 noiembrie 2018

articol publicat în 19.11.2018, modificat în urma referatului DPO nr. 10892/21.11.2018

În perioada 12–16 noiembrie 2018 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

  • Luni, 12 noiembrie 2018:

Activitate în comuna Farcaşa: discuţii cu asistentul medical comunitar şi cu medicul de familie. Sunt 2 restanţieri la vaccinarea ROR - părinţii refuză categoric.

Activitate în comuna Poiana Largului: discuţii cu asistentul medical comunitar şi cu medicul de familie. Sunt 5 restanţieri la vaccinarea ROR (doi cu astm bronşic în tratament, unul refuză din motive religioase şi doi sunt plecaţi în străinatate).

  • Marţi , 13 noiembrie 2018:

Activitate în comuna Hangu: discuţii cu asistentul medical comunitar şi cu medicul de familie. Nu sunt restanţieri la vaccinarea ROR.

Activitate în comuna Borca: discuţii cu asistentul medical comunitar şi cu medicul de familie.

Sunt 30 de copii restanţieri la vaccinarea ROR din care 12 refuză categoric (părinţii au semnat în fişă copilului), 3 motivează refuzul datorită implicaţiei vaccinului ROR în îmbolnăvirea copiilor şi nu acceptă doze multivalente pentru că organismul copilului nu ar rezista la vaccinarea cu mai multe tulpini, 15  copiii prezintă îmbolnăviri repetate.

Echipa Direcției de Sănătate Publică Neamț a promovat vaccinare ROR la o familie din comuna Borca care are 8 copii din care 5 total nevaccinaţi şi 3 partial vaccinaţi. Motivul nevaccinării îl reprezintă informaţiile de pe internet privind reacţiile adverse.

Activitate în comuna Ceahlău: discuţii cu asistentul medical comunitar şi cu medicul de familie. Sunt 5 copii restanţieri la vaccinarea ROR din care 2 din motive medicale (contraindicaţie definitivă- retard psihomotor şi operaţie pe cord) şi 3 plecaţi în străinătate.

  • Miercuri,  14 noiembrie 2018:

Activitate în comuna Timişeşti: discuţii cu asistentul medical comunitar. Sunt 7 restanțieri la vaccinarea ROR, din care 2 refuză categoric din  motive religioase și 5 au contraindicație medicală temporară.

Activitate în comuna Răuceşti: discuţii cu asistentul medical comunitar şi cu medicii de familie.

Sunt 23 de restanțieri.

Activitate în Răuceşti- Oglinzi:  asistentul medical comunitar este în concediu  de creştere a copilului. S-a mers împreună cu asistentul medical comunitar din Răuceşti la cabinetul medical din localitate.

Sunt 144 restanţieri la vaccinarea ROR şi celelelate vaccinări din Calendarul naţional de vaccinare. O parte din părinţi nu-şi vaccinează copiii pentru că le este interzisă vaccinarea pe motiv religios de către preotul „ortodox  de rit vechi”.

Doamna dr. Daniela Marcoci a recomandat recuperarea a 50 % din restanţieri până pe data de 15 decembrie 2018 şi implicarea în această activitate a întregului personal medical împreună cu autorităţile locale.

  • Vineri,  16 noiembrie 2018: 

A fost desfăşurată, începând cu ora 15.30, o activitate de informare a părinţilor copiilor de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 6 Roman.

        Copyright © 2004-2025 Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamț.