www.sant.ro folosește cookies. Continuarea navigarii pe acest site este considerată acceptarea politicii de utilizare a cookies.

 Direcția de Sănătate Publică

 a Județului  Neamț

Sectiuni
Locatia curenta: Prima pagina Informații utile Noutăți Știri Precizări privind articolul publicat de ziarul Realitatea Media în data de 21.11.2018

Precizări privind articolul publicat de ziarul Realitatea Media în data de 21.11.2018

În urma articolului cu titlul „Vaccinarea, prinsă între medicul plimbăreț, preotul specialist și refuzul părinților” apărut în publicația de astăzi, 21 noiembrie 2018, precizăm faptul că activitățile din cadrul Campaniei IEC de „Promovare a importanței vaccinării ROR”  sunt realizate de către personalul din cadrul Compartimentului Evaluarea și Promovarea Sănătății, care s-a deplasat în teritoriu și a efectuat acțiuni „door-to-door” în colaborare cu medicii de familie, asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari, cu implicarea autorităților locale. 

Pe parcursul întregii campanii, până la acest moment, relația cu autoritățile locale, cu cea mai mare parte a medicilor de familie și cu toți asistenții comunitari și mediatorii sanitari a fost fructuoasă, aceștia sprijinind personalul implicat în campanie, oferind totodată informații reale din teritoriul arondat și facilitând accesul în toate comunitățile.

Având în vedere acest fapt, considerăm subtitlul articolului „Direcția de Sănătate Publică afirmă că mai mulți preoți din județ, își îndeamnă enoriașii să nu se vaccineze-în unele cazuri inspectorii sanitari au descoperit o neimplicare a autorităților, dar și a medicilor care ar fi trebuit să promoveze vaccinarea”, eronat și vă rugăm să informați în mod corect opinia publică, într-o publicație ulterioară.

Din rapoartele postate pe pagina de internet a Direcției de Sănătate Publică Neamț nu reiese  faptul că a fost descoperită o neimplicare a autorităților locale, cum de altfel nici din întreg articolul publicat de dumneavoastră.

 

        Copyright © 2004-2024 Direcția de Sănătate Publică Neamț.